Apr 16, 2011

bad day

AMARAN!! Entri ni entri emosional sikit.
Bagi yang x nak baca, better stop here.

Nak dijadikan cerita,
semalam sebenarnya satu hari aku bad mood! Rasa nak marah, cekik, racun orang, semua ada la~ Astagfirullahalazim..., Istigfar mimie....!
Semalam, perkara yang buat aku BAD MOOD semalam :

SATU
Semalam, aku pergi Titas walaupun sebenarnya rasa malas je nak pegi. Nasib baik la aku jenis yang x suka ponteng kelas~ Datang titas awal pagi memang BEESSSTTT sangat. X de orang pun dalam dewan kuliah tu.. Padahal, aku tengok jam dah pukul 8 dah. Takpe la, leh gak aku layan lappy kesayangan aku sesorang kat dalam dk tu kan. Pas 8.30 baru la aku nampak orang lain selain aku dalam dewan tu... Korang, ni, mentang-mentang la Titas JE kan. Fine, bab tu aku x kisah lagi. Yang buat aku HOT giler-giler bila orang yang aku dah bagi amanah tu, x jalankan tanggungjawab dia. Pantang tok nenek aku kalau orang buat camtu. X paham, chill..chill.., meh aku citer~
Untuk subjek Titas ni, kitaorang kena bagi report untuk presentation yang kitaorang dah buat. Ok fine, so, one week before, dengan susah-payahnya la, aku siapkan report tu before Jumaat. Tapi one of my group member, leh sms aku pagi Jumaat tu, kata yang dia x buat lagi report... . macam ni gak la perbualan kitaorang :
aku : Asal x siapkan, dah tau nak hantar hari ni kan?? Jangan memain, dah la kena gabung report tu 
 dia : Aku letih la semalam ada test silat (untuk kor) 
aku : Letih?? Amboi, aku lagi letih dari ko kot.. Aku malam tadi balik nak kat pukul 12 malam sebab latihan band... lagi penat dari ko. Keje siap on time gak. Tolong la jangan bagi alasan tu kat aku.
Lepas sms aku tu, langsung dia x reply. Nasib baik jumaat lepas waktu dia datang kelas, keje dia dah siap da. Tinggal nak print je.. Ok, fine lagi... aku kumpul semua report dari member-member lain, gabungkan and bagi kat dia dengan harapan yang dia submit benda tu hari tu gak before kelas tamat... TAPI.... aku dapat tau yang dia X submit benda tu. Alasan budak tu, "Ustaz suruh hantar next week" Aku memang da x terkata apa da... FINE lagi~
One week later (semalam la tu ek), aku tengok jam dah nak pukul 9.., budak-budak dalam dk tu dah sibuk-sibuk nak kutip report, tapi dia x datang lagi. Perghh! Sakit hati gila babeng! Report dah la ngan dia.. Aku hantar sms x jawab... Aku call x angkat! Eeeee, memang ko kena BAND dari list member group aku next sem! Last-last dia message class rep aku bagitau yang dia baru bangun tido~ Ha... x berani nak angkat call dari aku!! 
Ada sekali dalam banyak kali aku call dia, line dapat get through.. ape lagi, aku sembur habis-habisan. Eh, x la. Aku x sekejam tu..., x dapat cakap banyak pun sebab aku ngah menahan rasa marah tu. Tapi nada suara aku memang KERAS la waktu tu~ Dah! Aku dah fed up! Lantak la... Markah aku kena potong ke apa sebab report tu, memang Dia yang aku cari. Nasib baik gak la ustaz x masuk kelas semalam. Kira semua report just anta kat class rep je la. Aku plak bila tau ustaz x masuk, terus blah dari dewan tu. X kuasa nak tunggu dia lagi.. Later in time, aku dapat sms dari dia.. dia tulis "If da abes clas, aku sendiri anta kat ustaz. no worry... just tanya nom bilik ustaz je... bangunan CTU tu aku tau kat ne" Perghh! Hebat! Bravo! Tu je la yang boleh aku katakan... sebab dah x larat nak kata pe lagi da.

DUA
Ni la komen dari seorang pemimpin kat kelas aku. Hmm~ X tau la plak aku selama ni yang kami nie (x termasuk dia) BENGONG-BENGING & DOUBLE NAKAL. Fuh..., terluka hati dengan komen nie?? OH TIDAK!!! X sama sekali... cuma geram je. Sebab orang yang bagi komen ni pun bak "Mirror mirror on the wall" je bagi aku. Aku x kata la yang aku baik sangat tapi seingat aku, aku sendiri x de la nak mengata budak-budak kelas guna perkataan BODOH, BENGONG, SIAL & seangkatan dengannya~ Ni, dia leh letak lagi kat FB macam tu... memang nak cari nahas la kan...~

TIGA
Aku balik rumah petang semalam, tengok dapur berselerak! Fuh, aku kalau dari pagi mood x elok, memang bawak sampai ke petang la~ Aku suruh la Nana tolong basuh pinggan... X tau la, tapi adik-adik aku x pandai melawan da sekarang... Bengang giler! Mengungkit! Tolong la... kak long dari korang kecik kot buat keje rumah ni.. Ni, baru buat sikit dah nak mengungkit. Nak aje aku buang laptop kat bilik ayah... Asyik asyik hadap korea dia tu ja... 
Jangan sampai satu tahap aku POTONG LINE internet kat umah ni... JANGAN INGAT aku x berani...

Aku nak highlight ayat ni... 
"Jangan cuba permain-mainkan aku sebab korang x tau camne aku mengamuk lagi"

Aku berkata-kata : 
Kepada sesiapa yang kenal aku, hmmm.. mesti korang terkejut kan...
Aku x pernah marah+bengang sampai camni sekali.
For your information, aku manusia biasa gak. Ada hati & perasaan.
Aku bukan malaikat. 
Memang aku nampak muka baik je... X reti nak marah... 
TAPI, bila korang dah cari pasal sendiri ngan aku, 
x de nye aku nak duduk diam!
Remember that!!

Aku berkata-kata.... LAGI :
Aku nak mintak maaf banyak-banyak kalau entri ni buat orang sakit hati.
Maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki.
SALAM

2 comments:

m i r a f i q a said...

cool mimie cool..

aku mintak maaf, kalau aku ada buat kau tersinggung..

♥♥LiTTLeGirLz♥♥ said...

dah proses cooling down da..
aku pun mintak maaf kalau aku ada salah silap ngan korang. ye la, nobody's perfect.

*mira, ko anta camni, nanti orang ingat aku maksudkan ko plak... hehehehe~ no sweat la bebeh, aku x ske taouching-touching ni pun... kejap ek pastu cool balik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...