Feb 2, 2011

I Totally Screwed!!!

Semalam,
aku accident!!
Terlanggar bumper kete orang lain.
Salah aku gak.... 

Al-kisahnya camni,
Tengah hari tu, aku kuar rumah sebab kena pegi sekolah awan
Sampai je kat bulatan perusahaan, 
cam biasa la, tengok kanan before nak masuk bulatan tu,
aku ingatkan kete depan nak jalan da....
So, time aku nak jalan tu, 
x pandang depan... ter'lebih' pandang kanan... huuuu~
BUMM
adus..... dah cuak giler time tu.
dalam hati aku "Alamak!!! Mampos~"
pastu, park tepi, tutup enjin kete, 
terus kuar tangok camne kete yang aku langgar tu
Kete mahal bhai.
Nasib baik pemandu lagi satu kete tu perempuan...
Kira x la buat aku bertambah-tambah cuak er.
Tapi, muka dia mak aih... garang seh...
Kecut perut gak... HA, lupe lak,
kete yang aku langgar tu keta Honda City (aku rasa la)
and puan tu kata x sampai setahun lagi... huhuhu!!!
habis la aku kali ni...
aku dah buat muka cuak da kat puan tu
dia shoot aku ngan kata-kata dia yang aku rasa agak pahit untuk didengar
Takpe la... aku salah.
kitaorang berdua check kete dia kot-kot kemik ke dalam ke...
alhamdulillah x kemik.... calar sikit... pastu check bonet plak...
kali pertama try, bonet x leh tutup balik...
Ahhh~ sudah (T.T)
Bila da tutup, try balik kali ke-dua... Nasib baik boleh sekali tutup je bonet tu,
tapi kena tutup 'agak kasar' sikit..
Untuk kepastian, nanti puan tu anta pomen kasi tengok.
Pastu, puan tu amik nama, alamat, no i/c, no lesen, no tepon aku
nak antar bill katanya...huuuu~ mana nak cari duit???
yang buat aku paling cuak, 
rupa-rupanya puan tu lecturer kat UiTM. 
double ADUSSSSS 
dia ngaja kat INTEC..., tapi suami dia ngaja kat Business Management Faculty
Fakulti aku tu... aaaaaaaa~ masak.
Lagi satu yang buat aku risau,
AKU STILL P LAGI....
muaaaaaaa~ harap-harap la puan tu x repot polis..
kang x pasal-pasal kena tarik balik lesen kang
OMG!!


decide untuk x nak bagitau parents aku lagi....
huuuu~ x mao.... takut

aku berkata-kata :
akibat panik + cuak, aku lupa nak amik no puan tu... lupa nak catat no kete puan tu
huuu~ sekarang ni, ngah tunggu puan tu call aku..... 

3 comments:

m i r a f i q a said...

bagitau lah parents kau. aduyaiii. nnti kita carik suami dia ok!! haha

♥♥LiTTLeGirLz♥♥ said...

x nak bagitau dulu ar...
takut~ hehehehe
tapi awin dah tau da...~

Amie Raziff said...

skrg musim org lggr kete erkk~?? =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...